Лапад с ориз и кюфтета

09/06/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф297861802
"Кюфтетата се чувстват чудесно в тази свежа комбинация с лапад, а на вас ви остава да се насладите на вкуса "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо401
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме кюфтетата, като към каймата прибавяме нарязан на дребно лук и магданоз, черен пипер, чубрица и сол на вкус.

Измесваме добре всичко заедно и с мокри ръце оформяме кюфтета, които оставяме да почиват 1 час.

В тенджера слагаме олиото, лука нарязан на дребно, бланширан и нарязан лапад и домат нарязан на дребно. Добавяме ориза, измит и отцеден, малко вода и оставяме да се задушава за 7-8 минути.

Доливаме около литър гореща вода и пускаме вътре кюфтетата. Варим около 30 минути.

В купичка слагаме брашното, червения пипер, наливаме малко студена вода и разбиваме на рядка кашичка, която изливаме в тенджерата.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус и варим още 10 минути. Когато ястието е готово поднасяме с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!