Сали Сикх

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
09/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Агнешко кебапче на шишче или как всички да хапнат вкусни Сали Сикх"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г, смляно или телешко месо
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 глава, нарязан на ситно
  • джинджифил - 1 ч.л., настърган
  • люти чушки - 1 бр., нарязана на ситно
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • бахар - ¼ ч.л., смлян
  • канела - 1 щипка
  • кардамон - 1 щипка
  • кориандър - ½ ч.л.
  • кориандър - 2 с.л., пресен или магданоз, ситно нарязан
  • хляб - 2 с.л., трохи
  • шамфъстък - 50 г, едро счукан
  • масло - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипваме каймата, яйцата и подправките без маслото и започваме да месим внимателно за 10 минути, оставяме каймата да поеме ароматите за 20 минути.

От готовата кайма започваме да оформяме топки, които нанизваме на навлажнени шишчета, като леко ти притискаме, за да залепнат добре. Разтапяме леко маслото и мажем месото.

Печем шишчетата на скара или грил тиган, докато се зачервят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: