Уникална шоко торта Фереро

09/06/2016
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаИноватор3141037
"Съвършената шоколадова торта!!! Опитайте и ще разберете, че не говорим празни приказки "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 966
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбираме яйцата със захарта с помощта на миксер за около осем минути. Отделно миксираме всички сухи съставки и след това ги изсипваме постепенно към първата смес.

Разбъркваме добре и полученото тесто го разпределяме в тавичка, застлана с хартия за печене и намасленa с малко олио. Печем блата около 20-30 минути или до суха клечка.

След като е готов, се изважда върху решетка, а когато се охлади добре, се разделя на две части. Хубаво е те да останат така една нощ и след това вече могат да се използват за сглобяване на тортата.

За да пригoтвим крема, трябва да разтопим тъмния шоколад на водна баня. След това към него влагаме маслото и течния шоколад. Разбиваме добре с миксер и прибавяме в получения крем начупените вафли.

В поднос слагаме първия блат и го покриваме с крема. Отгоре позиционираме втория блат. Тортата се оставя настрана, докато се приготви ганашът.

Указаните продукти за него миксираме в дълбок съд и ги затопляме на водна баня. След това с него поливаме вече сглобената торта. Декорираме с бонбони и прибираме в хладилника за няколко часа.

Бележка: Преди да поднесем тази уникална шоколадова торта, е добре да я извадим на стайна температура за около час.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар