Уникална шоко торта Фереро

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442842k
Уникална шоко торта Фереро1 / 2
09/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Съвършената шоколадова торта!!! Опитайте и ще разберете, че не говорим празни приказки"

Необходими Продукти

  • олио - за намазняване на тавата
  • за блата
  • яйца - 5 бр. размер L
  • брашно - 2 с.л.
  • лешници - 150 г (изпечени и смлени)
  • кафява захар - 100 г
  • какао - 3 с.л.
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за крема
  • масло - 200 г краве, меко
  • шоколад - 200 г тъмен
  • течен шоколад - 200 г
  • вафли - 90 г с лешников пълнеж
  • за ганаша
  • шоколад - 100 г тъмен
  • шоколад - 50 г млечен
  • масло - 25 г краве
  • сметана - 60 мл 30 %
  • за украса
  • бонбони - 12 бр. фереро
  • ядки - 100 - 150 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбираме яйцата със захарта с помощта на миксер за около осем минути. Отделно миксираме всички сухи съставки и след това ги изсипваме постепенно към първата смес.

Разбъркваме добре и полученото тесто го разпределяме в тавичка, застлана с хартия за печене и намасленa с малко олио. Печем блата около 20-30 минути или до суха клечка.

След като е готов, се изважда върху решетка, а когато се охлади добре, се разделя на две части. Хубаво е те да останат така една нощ и след това вече могат да се използват за сглобяване на тортата.

За да пригoтвим крема, трябва да разтопим тъмния шоколад на водна баня. След това към него влагаме маслото и течния шоколад. Разбиваме добре с миксер и прибавяме в получения крем начупените вафли.

В поднос слагаме първия блат и го покриваме с крема. Отгоре позиционираме втория блат. Тортата се оставя настрана, докато се приготви ганашът.

Указаните продукти за него миксираме в дълбок съд и ги затопляме на водна баня. След това с него поливаме вече сглобената торта. Декорираме с бонбони и прибираме в хладилника за няколко часа.

Бележка: Преди да поднесем тази уникална шоколадова торта, е добре да я извадим на стайна температура за около час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: