Хрупкав черешов пай

11/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Вкусен пай"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 455
  • Преглеждания за месеца722
  • Преглеждания за седмицата91
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Втриваме студеното масло с брашното и когато започне да става на трохи, прибавяме млякото, замесваме тесто, което оставяме да почине в хладилника за 30 минути.

Обезкостяваме черешите и ги прибавяме към водата и захарта, които сме загрели на котлона, оставяме да се готви за 10-15 минути, добавяме нишестето, разбъркваме още 2-3 минути и махаме от котлона, изсипваме лимоновия сок.

Разделяме тестото на две, като едната част трябва да е два пъти по-голяма от другата. Разточваме по-голямото тесто на кора, по-голяма от тавата, и го поставяме в нея. Отгоре разпределяме черешите.

По-малкото тесто също разточваме и минаваме с валяк, за да се образува решетка, поставяме го върху черешите, като отстраняваме излишното, поръсваме с едрата захар.

Печем в предварително загрята на 160 градуса фурна за 40-50 минути.

Сервираме пай гарниран със сметана.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар