Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Хапки»Мариновани пилешки крилца с панировка от крекери

Мариновани пилешки крилца с панировка от крекери

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Мариновани пилешки крилца с панировка от крекери
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
09/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Не обичаме крекери, ама такава панировка хрупкава правим от тях, че задължително пазим по един пакет за всеки случай"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • соев сос - 50 мл
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • корнфлейкс - 3 с.л. царевичен
  • крекери - 150 г
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа поставяме пилешките крилца и прибавяме соевия сос, горчицата, меда, черния и червения пипер и смачкания чесън. Разбъркваме всичко много добре и оставяме да се маринова в хладилника за 2 часа, покрито със стреч фолио.

Разбиваме яйцата. Смиламе на едро в блендер крекерите и корнфлейкса.

Вадим крилцата и ги потапяме в яйцата, после ги овалваме добре в крекерите, като притискаме, за да залепне добре.

Редим крилцата в тава застлана с хартия за печене, поръсваме ги с олио и ги печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: