Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Византийски спагети

Византийски спагети

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Византийски спагети1 / 4
11/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спагети - 500 г
  • масло - 50 г
  • бекон - 75 г
  • лук - ½ глава
  • домати - 500 г
  • кашкавал - 150 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме лука и го запържваме заедно с нарязания бекон и маслото.

Обелваме доматите и ги прибавяме нарязани, но без семките. Слагаме доматеното пюре и варим около 15 минути на силен огън. Поръсваме сол и пипер.

Отделно сваряваме спагетите в подсолена вода, изцеждаме и сервираме с готовия сос и много настърган кашкавал.

Украсяваме с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
На 500 гр.спагети ми се струва твърде малко количеството бекон.Аз сложих малко повече.
16.06.2016 18:32