Хрупкава вита баничка

11/06/2016
Деси Маринова
отДеси МариноваПомощник Готвач1968561
"Истинско майсторство е да приготвиш баница с кори, които сам си разточил. Но усилията си струват, когато видите блаженството, изписано на лицата на любимите си хора "
Приготвяне80 мин.
Готвене40 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 601
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг-
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топла вода разтваряме маята заедно със захарта и 2-3 с.л. брашно. Оставяме да кипне.

Пресяваме брашното със солта, добавяме двете яйца, олиото и маята. Месим меко тесто и го оставяме да втаса 30 минути.

Разделяме тестото на 6 топчета. Оставяме ги за няколко минути.

През това време разтапяме маслото. В отделен съд натрошаваме сиренето.

Приготвяме си тава за печене, като я намазваме с олио.

Взимаме едно от топчетата тесто и го разточваме с точилка, поливаме го с масло и поръсваме с натрошеното сирене. Увиваме го на фитил и го слагаме в тавата.

Това повтаряме с всички топчета, като ги нареждаме на малко разстояние едно от друго. Оставяме да втаса за 40 минути и печем в нагрята фурна.

Когато баничката е готова, я намазваме с масло.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар