Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържолки в медна марината

Пилешки пържолки в медна марината

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пилешки пържолки в медна марината
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Бедна ви е фантазията какъв аромат се носи, докато печем на скарата тези пилешки пържолки!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • За маринатата
  • чесън - 5 скилидки
  • лук - 1/2 глава
  • лимони - сокът и кората на 1 лимон
  • оцет - 2 с.л.
  • мед - 1/4 ч.ч.
  • соев сос - 1/4 ч.ч.
  • вода - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се обезкостяват и се оформят на пилешки пържолки. Можем да махнем и пилешката кожа, ако желаем.

Осоляваме ги и ги поставяме в купа с капак.

Маринатата приготвяме, като чесъна и лука режем на дребно, след което прибавяме останалите продукти.

Слагаме маринатата за пиле в подходящ съд и слагаме на котлона да кипне.

С вече охладената смес заливаме месото.

Поставяме в хладилника за 2-3 часа, след което пилешкото е готово за печене на грил.

По този начин ще получите уникални пилешки пържолки в медна марината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Веднага отива в "Любими"!!!
02.06.2017 11:08
Албена Асенова
Албена Асенова
От меда бързо прегарят пържолките.Също така леко сладнеят.Но на мен и моето семейство това една от любимите ни рецепти за пилешко.А крилцата с тази марината са неустоими.На който не му допада леко сладникавия вкус може да намали количеството на меда.
12.06.2016 14:34
Марияна
Марияна
Много апетитно изглеждат. Хубав загар също. Добра рецепта, със сигурност и вкусна. Ще я изпробвам. Първото нещо което ме грабва са цветовете.
12.06.2016 11:53