Мързелива къпана баница

12/06/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Тази сутрин баба беше мързелива, но баницата ѝ се получи повече от перфектна Хапнахме я с яйран и компот"
Приготвяне55 мин.
Готвене50 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79 773
  • Преглеждания за месеца1342
  • Преглеждания за седмицата164
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • вода - 200 мл хладка
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 125 г краве
  • олио - 125 мл
  • сирене - 200 г
  • брашно - 700 г + 100 г за разточването на корите
  • вода - 400 мл студена за заливане на баницата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата, хладката вода, оцета, солта и започвате да добавяте постепенно брашно. Трябва да получите меко тесто. Разделяте полученото тесто на 14 еднакви топки, покривате ги със стреч фолио или кърпа и го оставяте да починат.

Разтопявате маслото и го смесвате с олиото. Взимате едната топка, поръсвате повърхността за точене с брашно и започвате да точите. Кората ви трябва да е голяма, колкото е голяма баницата (моята беше 30 см.).

Намазнявате тавата и слагате разточената кора, заливате с лъжичка масло и размазвате върху кората.

Така разточвате и останалите 13 кори, като върху всяка слагате по лъжица масло. На петата кора наръсих половината сирене, сложих още 5 и наредих втората половина.

Мушнах я в предварително загрята на 200 градуса фурна, като я намалих на 180 градуса.

Когато баницата се изпече добре, я вадите и я заливате със студената вода и пак я мушкате за още двайсетина минути във фурната, докато поеме цялата вода.

След като прецените, че е готова, и я извадите, оставете я да почине 10 мин. и тогава поднесете с подсолен айрян.

Гарантиран резултат! Страхотна вкусотия!

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Turkyan Saba
Turkyan Saba
17.10.2017 13:46
Сега я сложих във фурната,ще видим как ще стане.
0
0
Вальо
Вальо
13.11.2016 12:55
Изглежда страхотно ! Непременно ще опитам да я направя .
Само че ще сложа повечко сирене ;)
2
0
Plesneva
Plesneva
13.11.2016 19:00
Аз също винаги слагам повече сирене :)
1
0
Eleya
Eleya
01.07.2016 21:57
Скоро не бях виждала по-апетитно нещо! Поздравления за снимките и самата баница! Непременно ще я пробвам при малко повече свободно време.
3
0
Plesneva
Plesneva
02.07.2016 01:42
Благодаря за милите думи :) Няма да съжалявате!Ще се радвам да споделите.
0
3

Виж всички коментари или напиши такъв