Грах с пилешко месо

12/06/2016
Катя Благоева
отКатя БлагоеваПомощник Готвач157733871
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо973
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • грах - 1 буркан от 800 г
  • червен лук - 1 главичка
  • червен пипер - 1 лъжица
  • домати - 1 брой
  • сол - на вкус
  • чубрица - 2 щипки
  • за соса
  • брашно - 4 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се реже на парчета и се слага с малко олио и вода да се хем запържва, хем задушава. След 15 минути към него се прибавя и нарязания на ситно лук и сол на вкус и се сипва вода, да се покрие месото.

След като се свари месото, се слага грах от буркана и нарязания домат и се оставя така да покипи 5 минути.

През това време се разбива в малка купа брашното с водата, докато стане като боза и се изсипва при граха, като непрекъснато се бърка и се оставя така 15 минути.

Опитва се на вкус за сол и се слага две щипки чубрица. След това се сваля от огъня.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар