Окрошка (лятна студена супа)

13/06/2016
Люсиот ЛюсиНовак
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо315
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Картофите и яйцата се сваряват и се обелват. Картофите, кренвиршите и краставичката се нарязват на кубчета.

Яйцата се смачкват с вилица. Копърът се нарязва на ситно.
Киселото мляко се разрежда с водата и се добавят всичките подготвени продукти.

Посолява се и се добавя половин пакетче лимонена киселина. Като лимонената киселина се разрежда в малко вода и се добавя малко по-малко в супата, бърка се и се опитва.

В руския вариант киселото мляко и вода се заменят с 1 литър студен бульон + 100 г майонеза.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
Тази лятна супа е като нашия таратор ,може да се приготви не само с кренвирши ,но и с телешки ,шунка дори и шпеков салам ,някъде се поднася и с кисели краставички - варианти много но е вкусно
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв