Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели Алфредо с пиле

Талиатели Алфредо с пиле

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Талиатели Алфредо с пиле
Снимка: Сия Рибагина
2 / 7
13/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Аромат и вкус, които ще ви накарат да запратите книгата с рецепти през прозореца!"

Необходими Продукти

  • талиатели - 400 г
  • пилешко филе - 2 бр. пеперуда
  • течна сметана - 500 мл
  • масло - 1с.л
  • зехтин - 1с.л
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1/2 връзка свеж
  • пармезан - 1.5 ч.ч настърган
  • пармезан - 20 г твърдо сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата в 4 литра вода с малко сол и зехтин според указанието на опаковката. Нарежете пилешкото филе на дребни парченца. Сложете в тиган маслото и зехтина, загрейте на котлона и сложете филето да се изпържи до златисто от всички страни.

Когато месото е готово сипете сметаната, добавете сол, черен пипер на вкус, скълцана скилидка чесън и чаша и половина настърган пармезан. Разбъркайте и гответе 3 минути.

Изцедете пастата в гевгир и добавете към пилето със соса. Разбъркайте талиателите добре, така че да се овкусят всички със соса. Махнете от котлона и сервирайте.

Поднесете пастата със нарязан на ситно магданоз, щипка черен пипер и няколко тънки резена пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Позволих си да кача снимка,страхотни както винаги :)
05.09.2016 00:55
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Обожавам ги,направо ти идвам на гости :))
13.06.2016 11:15