Ретро сладкиш с глазура

13/06/2016
Катя Благоева
отКатя БлагоеваГотвач157733871
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 440
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата със захарта с миксер, като се разбият прибавяме олиото и хубаво разбиваме с миксер. В чаша разбиваме киселото мляко със содата.

След това прибавяме брашното и какаото, изсипваме в кръгла тава, намазана с олио и поръсена с брашно и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Докато се пече в малка купа слагаме маргарина и прясното мляко (водата) и слагаме на слаб огън, прибавяме и захарта, като непрекъснато бъркаме. След това като се разтопи захарта слагаме какаото, като не спираме да бъркаме, ако ни се стори рядко може да сложим още малко какао, за да стане като течен шоколад. Оставяме го така да поизстине.

След като се опече сладкишът го вадим и оставяме за половин час да се охлади. Режем го на квадратчета, а също може и да направим дупки с клечка, за да попие и навътре от сместа и го мажем с шоколада. След това е готово и се сервира.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Лидия - Гери
Лидия - Гери
14.06.2016 12:40
Бях го забравила този сладкиш. Изглежда страхотно и е много вкусен. Това е едни от десертите които съм приготвяла като ученичка.
1
0
Катя Благоева
Много ми беше любим, като бях с баба, много често ми го правеше, а сега аз го правя за децата! Най-много обичат глазурата отгоре и аз затова винаги правя малко повече, защото ще истане сладкиша без глазура!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв