Зелника на баба

13/06/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3446692552
"От нас да го знаете - зелникът на баба е най-вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 621
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • зеле - 1/4 зелка (около 250 г)
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол - на вкус (около 1 ч.л.)
  • брашно - колкото поеме (около 3 ч.ч.)
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на много тънки лентички или се рендосва. В купа смесваме зелето, солта, брашно и водата да се получи смес с гъстотата на кашичка. Ако е необходимо прибавяме още брашно или вода.

Разбъркваме хубаво, за да не е на бучки брашното, след това сипваме по малко от сместа (в предварително загрят и обилно намазан с олио тиган или глинен сач) и разстиламе с лъжица да се разпредели равномерно сместа.

След като се изпече от едната страна обръщаме и сипваме малко олио от края на тигана/сача, така че да мине олиото под зелника. След като е готов зелникът го изваждаме и по същия начин приготвяме и останалите зелници.

Огънят не трябва да е много силен за да не изгарят зелниците, а трябва да получат хрупкава коричка. Не се притеснявайте да сложите повечко олио, заслужава си да прегрешите.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

АНИ КАНЕВА
АНИ КАНЕВА
15.10.2016 12:45
Наталка, ще ги изпробвам в различни варианти. Учудена съм как до сега не съм попаднала на тази толкова проста, а толкова невероятна рецепта...Направо съм възхитена от тези зелници. Излапахме ги за миг...Утре пак ще ги правя по заръка на цялото семейство! Горещо ви препоръчвам да ги пробвате. Резултатът е удивителен!
2
0
АНИ КАНЕВА
АНИ КАНЕВА
15.10.2016 09:00
Честно да ви кажа, с голямо недоверие подходих към тази рецепта, защото си мислех, че от брашно, вода и зеле няма как да излезе нещо кой знае какво!...Но ми беше останало зеле и все пак реших да пробвам. Бях наистина изумена как от толкова прости и малко на брой продукти излезе нещо така вкусно!...Браво Соня, зелниците стават редовна закуска за семейството!...Мисля, че ще се получат чудесни и със сирене. Висока оценка!
1
0
Наталия Петрова
Много се радвам,че са Ви харесали. Това е една от най- старите рецепти използвани в нашето семейство, баба ми и до днес ни събира с една голяма тава зелник( кашник както го наричаме в нашия край). Именно най- простичките съставки крият изненади. Препоръчвам да опитате същата рецепта със спанак или коприва,също е много много вкусно. Хубав ден !
1
0
АНИ КАНЕВА
АНИ КАНЕВА
15.10.2016 09:04
Извинявам се за грешката в името. Обърках го с коментаторката. Адмирациите всъщност са за Наталия!
0
0
Plesneva
Plesneva
14.06.2016 11:23
Звучи много интересно.С прясно зеле ли се прави или с кисело?
0
0
Наталия Петрова
Не съм пробвала. Зимата ще пробвам като имам кисело зеле.
0
0
Plesneva
Plesneva
14.06.2016 12:53
Да,видях,че става доста бързо.А пробвала ли си с кисело зеле,мисля че ще е в пъти по-вкусно?!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв