Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Зелника на баба

Зелника на баба

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Зелника на баба
Снимка: Наталия Петрова
4 / 5
13/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"От нас да го знаете - зелникът на баба е най-вкусен"

Необходими Продукти

  • зеле - 1/4 зелка (около 250 г)
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол - на вкус (около 1 ч.л.)
  • брашно - колкото поеме (около 3 ч.ч.)
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на много тънки лентички или се рендосва. В купа смесваме зелето, солта, брашно и водата да се получи смес с гъстотата на кашичка. Ако е необходимо прибавяме още брашно или вода.

Разбъркваме хубаво, за да не е на бучки брашното, след това сипваме по малко от сместа (в предварително загрят и обилно намазан с олио тиган или глинен сач) и разстиламе с лъжица да се разпредели равномерно сместа.

След като се изпече от едната страна обръщаме и сипваме малко олио от края на тигана/сача, така че да мине олиото под зелника. След като е готов зелникът го изваждаме и по същия начин приготвяме и останалите зелници.

Огънят не трябва да е много силен за да не изгарят зелниците, а трябва да получат хрупкава коричка. Не се притеснявайте да сложите повечко олио, заслужава си да прегрешите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

АНИ КАНЕВА
АНИ КАНЕВА
Наталка, ще ги изпробвам в различни варианти. Учудена съм как до сега не съм попаднала на тази толкова проста, а толкова невероятна рецепта...Направо съм възхитена от тези зелници. Излапахме ги за миг...Утре пак ще ги правя по заръка на цялото семейство! Горещо ви препоръчвам да ги пробвате. Резултатът е удивителен!
15.10.2016 12:45
2
АНИ КАНЕВА
АНИ КАНЕВА
Честно да ви кажа, с голямо недоверие подходих към тази рецепта, защото си мислех, че от брашно, вода и зеле няма как да излезе нещо кой знае какво!...Но ми беше останало зеле и все пак реших да пробвам. Бях наистина изумена как от толкова прости и малко на брой продукти излезе нещо така вкусно!...Браво Соня, зелниците стават редовна закуска за семейството!...Мисля, че ще се получат чудесни и със сирене. Висока оценка!
15.10.2016 09:00
1
1
2
Покажи всички подкоментари
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Звучи много интересно.С прясно зеле ли се прави или с кисело?
14.06.2016 11:23
3
Покажи всички подкоментари