Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Мидички с домашно сладко от сливи

Мидички с домашно сладко от сливи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Мидички с домашно сладко от сливи
Снимка: Марияна
1 / 2
13/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
25 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр. малко
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 2 с.л. немско
  • вода - 50 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • сладко от сливи - домашно
  • жълтъци - 1 бр. за намазване + 2 с.л олио
  • олио - 2 с.л.
  • мая - 1/3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцето със солта. Смесвам водата и прясното мляко и ги стоплям леко. Размивам вътре маята и добавям захарта. Оставям да шупне добре маята. Пресявам брашното и си правя кладенче.

Оставям да ми се размекне маслото, но леко. Използвах немско масло. През това време в кладенчето слагам яйцето със солта, прясното мляко с водата, захарта и маята, накрая и маслото.

Смесвам всички съставки в дълбока купа и разбърквам. Върху набрашнен плот доомесвам тестото. Покривам го с кърпа за 30-40 минути на топло да втаса.

През това време си разбивам в една купичка 1 жълтък с 2 с.л олио. Тях ще използвам за намазване на мидичките. След като е втасало тестото, разточвам кора върху набрашнен плот. Режа с помощта на ринг кръгове. Всеки кръг поставям във формата, с която ще правя мидичките.

Диаметърът на кръга трябва да е по-голям от този на формата за мидички. Слагам домашно сладко от сливи по 1 ч.л., но не повече, защото ще натежи, може и да протече при печене. Затварям и притискам с формата за мидички. Излишното тесто го отстранявам, после го използвам за мидички, като го доомеся.

От дозата излизат 25 големи мидички. Нареждаме всички пълнени със домашно сладко мидички в тава, застлана с хартия за печене. Втасват 30 минути. Вече втасали ги мажем с яйчената смес. Печем в загрята фурна на 180 градуса. Поднасяме топли с компот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: