Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Постна баница със сушени домати и бира

Постна баница със сушени домати и бира

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Постна баница със сушени домати и бира1 / 2
20/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • готови кори - 400 г на сач
  • печурки - 500 г
  • манатарки - 2 с.л. сушени
  • зехтин - 200 мл
  • червен лук - 1 глава (нарязан на полумесеци)
  • сушени домати - 200 г
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • маслини - 2 с.л. зелени
  • босилек - 1 с.л. сух
  • бира - 250 мл лека негорчива
  • сол - 1 ч.л.
  • шарена сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме манатарките за 20 минути в 1 ч.ч. гореща вода, прецеждаме и ги нарязваме, като запазваме водата.

С 2 с.л. зехтин задушаваме лука и добавяме печурките, доматите, сушените манатарки, мащерката, солта, маслините и босилека.

В намазнена тава надипляме 1 кора, поръсваме със зехтин и разпределяме плънката, слагаме втората кора и повтаряме, редуваме докато корите свършат. Нарязваме баницата на парчета и я заливаме с бирата и останалия зехтин.

Печем в предварително загрята фурна на 210 градуса за 10 минути, намаляваме на 180 градуса и печем за още 20-30 минути докато се зачерви. Готовата баница покриваме с кърпа за 5 минути, за да се задуши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: