Милинките на баба

14/06/2016
Деси Маринова
отДеси МариноваПомощник Готвач1968561
"СЕНЗАЦИЯ!!!! Разкрита е най-строго пазената тайна на бабите - четете тук как се правят най-вкусните милинки "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 169
  • Преглеждания за месеца270
  • Преглеждания за седмицата126
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 700 г
  • мая - 1 бр.
  • вода - 300 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - за оформяне
  • за пълнежа
  • сирене - 400 г
  • масло - 100 г
  • за поливане
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в 100 мл хладка вода, заедно със захарта и 3 с.л. брашно. Оставяме да кипне.

Пресяваме брашното, добавяме солта, счукваме двете яйца, маята и останалата вода. Месим меко тесто, което оставяме да втаса, за да удвои обема си.

Когато тестото втаса, го разделяме на топки, които оформяме с помощта на олио. Разтягаме ги, като за мекици и слагаме в средата им натрошено сирене и малко масло.

Загръщаме краищата и ги поставяме в намаслена тава. Оставяме ги за още 40 минути.

Разбиваме двете яйца със ситно натрошеното сирене и ги разбъркваме добре. С тази смес поливаме милинките.

Печем на 180 градуса. Когато са готови, ги пръскаме леко с вода и покриваме с кърпа, за да омекнат.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Катя Благоева
Меки и вкусни! Моята баба също ги правеше така!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв