Сьомга във фолио

14/11/2011
"Сьомгата е риба капризна и към нея трябва да се подходи с внимание, но резултатът ще надмине очакванията ви!"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 955
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 2 филета сьомга, по 200 г всяко
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян, на вкус
  • масло - 1/2 чаша
  • вино - 1/2 ч.ч. сайдер (сухо ябълково вино)
  • сметана - 150 - 200 мл течна
  • лимони - изцеден сок от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете сьомгата, изцедете върху нея пресен лимонов сок, осолете я и я поръсете с черен пипер и магданоз. Вземете 2 подходящи и големи парчета алуминиево фолио, които трябва да намаслите добре.

Увийте рибата заедно с магданоза във фолиото, като запечатате добре двата края, а по средата оставете малък отвор.

Разбъркайте заедно сайдера и сметаната и полейте филетата сьомга през отворите, които оставихте. Запечатайте добре и сложете филетата в леко намазнена тава да се пекат.

Може да набодете фолиото на няколко места с игла, за да излиза парата. Пекат се в предварително загрята умерена фурна за 45 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 6
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Дафинка Керанджиева
Много хубаво се получи, само дето използвах цяла сьомга, а не филетирана!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв