Домашна пърженица

14/06/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395619675
"Традицията повелява след като изядете цялата пърженица, да отопите чинията с домашно изпечен хляб с хрупкава коричка!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 148
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете печените чушки на лентички. Почистете морковите и лука, нарежете ги на дребно. Яйцата разбийте в купичка със сол и черен пипер.

В тиган сложете олиото, загрейте на котлона и добавете в него лука и морковите. Запържете за кратко до карамелен цвят на лука. Обелете домата и го настържете на ренде, добавете го в тигана, сложете капак и задушавайте до изпаряване на течността.

Накрая когато сместа се е посгъстила сложете яйцата, разбъркайте така че да се смесят с продуктите в тигана, запържете за 3 минути и махнете от котлона.

Оставете да изстине, вземете пасатор или уред за намачкване и пасирайте (намачкайте) леко.

Натрошете сиренето, сложете го в пърженицата и разбъркайте до еднородна смес. Поднесете охладена.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Наталия Петрова
Правя подобно ястие,но без моркови. Ще пробвам другия път по твоя начин. Чушките от консерва ли са или прясно изпечени?
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
15.06.2016 09:05
Аз си ги пека на парти грила,но може да ползваш и готово печени от буркан
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв