Мариновани чушки в буркани

21/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Нали не сте забравили, че все някога ще дойде зимата и ще ви се прииска да хапнете нещо с дъх на лято?"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 973
  • Преглеждания за месеца1715
  • Преглеждания за седмицата431
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • за буркан от 400 мл
  • чушки - 500 г сиврия
  • сол - 1 с.л. на всеки буркан
  • захар - 2 с.л. на всеки буркан
  • оцет - до долния ръб на буркана
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме чушките от семките и дръжките, нарязваме ги на парчета с дължина 3 см.

Подреждаме бурканите, като във всеки слагаме по 1 с.л. сол, 2 с.л. захар и оцет до долния ръб на буркана

В дълбок съд загряваме олиото и пържим за 5 минути 2 шепи чушки, вадим ги и ги тъпчем старателно в бурканите, като притискаме добре.

Всеки напълнен буркан затваряме добре и обръщаме с капачката надолу.

Съхраняване бурканите на хладно.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар