Двойното токано на баба

14/06/2016
"Трябват ви само брашно, сол и малко масло за тези невероятни гюзлемички "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 606
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • вода - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - около 700 г
  • масло - или мас за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е много лесна. Разбърквам брашно около 700 г, 1 л. сол и хладка вода да стане не лепкаво тесто.

Разделям на малки топчета и оставям да починат 30 минути. Разтопявам 2 л. мас или масло със сол.

Започвам да разточвам топчетата, мажа ги с разтопената мазнина, навивам на руло, след това на охлювче и пак точа на кръг. Пече се на тиган, тиганът е без мазнина на Делимано.

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Angelina Mahmood
Angelina Mahmood
20.01.2017 21:36
По принцип не коментирам много на рецепти но 200 мл. Вода на 700 грама брашно е съвсем недостатъчно.
1
0
Plesneva
Plesneva
20.01.2017 22:21
Написала съм около 700гр.брашно,защото всяко брашно поема различно течности.
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
по нашия край му казваме два пъти токано - по вкусно нещо не съм опитвала и с мас става страхотно,но не съм опитвала с масло
2
0
Plesneva
Plesneva
14.06.2016 19:54
С масло става по ароматно,отколкото с мас.Но навремето са го правили с мас.Точно поради тази причина дадох и двата варианта ;)Наистина са страхотни.
1
0
Наталия Петрова
Уникална вкусотия!
1
0
Наталия Петрова
Аз съм повече фен на солените ястия,но по някога ми се дояждат странни комбинации и ще опитам задължително. Какво сладко би препоръчала:)
0
0
Plesneva
Plesneva
14.06.2016 17:30
Благодаря Натали!Ако смесиш солените рогатници и със сладко,става страхотно :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв