Мусака с кайма, чушки и сос Бешамел

14/06/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Тази рецепта за Мусака направо ни шашна...Ядем и ревем "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 603
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука, моркова и ориза. Прибавете каймата, подправките и след няколко минути налейте малко вода. След като оризът поомекне, изсипете сместа в тавичка. Отгоре наредете изпечените чушки.

Направете соса, като загреете маслото и в него запържите брашното. Сипете млякото и бъркайте докато се сгъсти. Разбийте яйцата и на тънка струя ги прибавете към соса. Разбъркайте добре.

Изсипете соса върху чушките и поръсете с 1/2 от кашкавала. Печете на 200 градуса около 30 минути. Извадете ястието от фурната, поръсете с останалия кашкавал и допечете.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Shelly Stoyanov
Shelly Stoyanov
10.12.2017 08:56
Аз на това му каазвам в къщи Мъзеливи пълнени чушки :-D
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
14.06.2016 17:44
Уау! Уникална вкусотия,изглежда супер апетитно,слагай чинийка и за мен,Доби :)
3
0
Добринка Петкова
Благодаря,Софи!Наистина се получи много вкусно ястие.Към плънката,може да се добавят и гъбки! :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв