Селска каша с яйца и сирене

14/06/2016
Албена
отАлбенаМастър Шеф37271313923
"Такива са всички специалитети от селската кухня - хем обикновени продукти, хем страшна вкусотия се получава от тях "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 101
  • Преглеждания за месеца321
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сирене - 150 г
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд загряваме мазнината. Прибавяме брашното, като непрекъснато бъркаме за да не загори. Бавно доливаме водата и продължаваме да бъркаме.

Трябва да се получи каша с гъстота на палачинково тесто. Ако е нужно може да се увеличи количеството на водата. Прибавяме и червения пипер.

Яйцата трябва предварително да са разбъркани. Не е нужно да са на пяна, достатъчно е да се разбъркат с вилица.

Бавно прибавяме и тях към сместа. Продължаваме с бъркането, докато се уверим, че яйчената смес се смесила с брашняната и се е получила сравнително еднородна смес.

Накрая прибавяме натрошено сирене. Ако не е достатъчно солено сиренето, можем да прибавим малко сол.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар