Пълнен патладжан с кайма и яйца

15/06/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо296
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патладжани - 4 бр. средно големи
  • кайма - две пакетчета по 250 г
  • зелен лук - две връзки
  • яйца - 8 бр.
  • масло - 100 - 150 г
  • олио - 2/3 с.л.
  • вода - 2.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме патладжаните, измиваме ги и им махаме дръжките. След това ги режем на половинки и им вадим сърцевината в купа, докато не заприличат на лодки. Осоляваме ги и оставяме настрани да и пуснат водата.

Запържваме лука, нарязан на ситно, и каймата, добавяме маслото, овкусяваме и като се запържат добавяме ситно нарязаната сърцевина на патладжана, като добавяме и малко сол.

След като изври водата и се запържи оставяме настрани. Взимаме патладжаните, изплакваме ги от солта и почваме да ги пълним с плънката.

Като ги напълним сипваме в тавата малко вода и печем на 200 градуса за 1 час. Като се запекат чукваме по едно яйце на всяка лодка и връщаме до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар