Пълнен патладжан с кайма и яйца

15/06/2016
Aдиот AдиНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо258
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме патладжаните, измиваме ги и им махаме дръжките. След това ги режем на половинки и им вадим сърцевината в купа, докато не заприличат на лодки. Осоляваме ги и оставяме настрани да и пуснат водата.

Запържваме лука, нарязан на ситно, и каймата, добавяме маслото, овкусяваме и като се запържат добавяме ситно нарязаната сърцевина на патладжана, като добавяме и малко сол.

След като изври водата и се запържи оставяме настрани. Взимаме патладжаните, изплакваме ги от солта и почваме да ги пълним с плънката.

Като ги напълним сипваме в тавата малко вода и печем на 200 градуса за 1 час. Като се запекат чукваме по едно яйце на всяка лодка и връщаме до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар