Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с ябълки и горчица

Свинско с ябълки и горчица

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Свинско с ябълки и горчица1 / 2
22/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско филе - 4 парчета
  • лук - 2 глави нарязан на полумесеци
  • гъби - 200 г нарязани на резени
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 200 мл зеленчуков
  • горчица - 2 с.л. пълнозърнеста
  • бяло вино - 100 мл
  • кисели ябълки - 2 бр. обелени и нарязани на тънки резани
  • магданоз - 1 с.л. нарязан на ситно
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрятото олио запържваме месото и го прехвърляме в огнеупорен съд за печене с капак.

В мазнина от месото запържваме за 5 минути лука и гъбите, добавяме брашното и разбъркваме за минута.

Постепенно доливаме бульона и виното, прибавяме горчицата и черния пипер и бъркане за кратко, докато се сгъсти.

Подреждаме ябълките върху месото, поливаме със соса, затваряме с капака и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1 час.

Сервираме поръсено с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: