Апетитна Лазаня

15/06/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719825
"Тази апетитна лазаня на Сия слага край на всичките ни планове да влезем във форма за лятото, но си струва всяка хапка и допълнителен сантиметър от талията "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 110
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази лазаня е моя импровизация, когато не разполагате с много време за приготвяне на различни сосове и плънки е една добра алтернатива. Първо направете сос Бешамел, като в тенджерка на котлона сложите маслото, изчакайте да се разтопи и добавете брашното като бъркате непрекъснато.

Оставете за минута-две да се изпържи леко брашното и сипете млякото. Бъркайте енергично до сгъстяване на соса и подправете със сол и пипер.Махнете от котлона. Нарежете пушения свински врат на тънки парчета, топеното сирене на колелца, а пушената гауда на средно тънки ленти.

Вземете си подходяща правоъгълна тавичка, на дъното ѝ сложете малко от сос Бешамел, разпределете и върху него поставете корите една до друга.При мен на ред се събраха по три кори и половина. Върху корите поставете парчета пушен врат, отгоре наредете колелца от топеното сирене, поръсете с част от доматено-гъбения сос и покрийте с обилен пласт Бешамел.

Направете втори ред на лазанята като сложите пак кори, върху тях от пушения врат и завършете с лентички пушена гауда. Сложете отново от соса на Дерони и обилно Бешамел. Направете по същия начин трети и четвърти ред като редувате кори, врат, топено сирене, сосове и кори, врат, гауда сосове.

Последният ред трябва да завършва със сос. Всички редове на лазанята трябва да са напоени с много сос, така че при изпичането и корите да омекнат, и лазанята да стане сочна, а не суха. Покрийте тавичката с алуминиево фолио и сложете във загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.

Рендосайте кашкавала, извадете тавата, махнете фолиото и поръсете лазанята обилно с кашкавал. Сложете отново във фурната за 10 мин до разтопяване и златист цвят. Преди поднасяне изчакайте малко да изстине и тогава разрежете.

Бележка: В случая използвах спаначени кори за лазаня, вие може да ползвате и обикновени. Сосът на Дерони е доматен с гъби с много добър вкус и спестява време, ако желаете може сами да си го приготвите.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!