Кебап със зеленчуци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Кебап със зеленчуци1 / 2
18/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Месото си е месо, но за приготвянето на наистина вкусен кебап ви трябват и вкусни зеленчуци"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 гр.
  • моркови - 4 бр.
  • чушки - 4 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 3 бр.
  • сметана - 100 мл готварска
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбира се свинско месо от плешка и се нарязва на хапки. Слага се в тенджера под налягане. Сварява се и се отцежда.

Мазнината се загрява в голям тиган и месото се сипва да се запържи до хубав загар.

Вади се и на ннегово място се добавят последователно нарязаните по-едро лук, моркови, чушки, картофи и след като поомекнат се добавят и доматите.

Връща се месото и ястието се задушава за 15 минути. Маха се капака и се оставя да ври, докато всичко е напълно сготвено.

Накрая кебапът със зеленчуци се овкусява с подправки и се обърква със сметаната, която не е задължителна. Поднесете ястието със стръкче магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: