Дядовите пържолаци

16/06/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Дядо има медал за Майстор на скарата за 1954 г. Така като гледаме, още ги умее..."
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 910
  • Преглеждания за месеца508
  • Преглеждания за седмицата59
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свински пържоли - около 2 кг врат или котлет
  • черен пипер - 2 ч.л. едро смлян
  • сол
  • бахар - 3 щипки млян
  • лют пипер - 1 к.л
  • бира - 1 ч.ч
  • мед - 2 с.л
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 с.л
  • дафинов лист - 1 бр.
  • салвия - 3 - 4 листенца
  • сланина - парче за намазване

Начин на приготвяне

Свинското месо нарежете на по дебели пържоли. Начукайте ги леко, колкото да ги изтъните малко.

Вземете голям съд с капак, в него сложете бирата, меда, счукания чесън, нарязан на много ситно кромид лук, капнете лъжица олио, сложете дафинов лист, сол, лют пипер, няколко щипки бахар, смелете на едро черен пипер и пуснете няколко листенца градински чай (салвия).

Разбъркайте сместа добре, така че да се смесят всички съставки и сложете пържолките. С ръце хубаво натъркайте сместа във всяка пържола и захлупете съда с капак.

Оставете в хладилник за 6часа да се маринова месото. Преди термична обработка извадете съда от хладилника и оставете поне за 30 мин на стайна температура.

Загрейте скара или грил барбекю, намажете я със парче сланина или половинката на глава кромид лук. Извадете пържолките и с ръка отцедете и оберете полепналия по тях чесън и лук. Махнете го, защото бързо ще загори на скарата.

Сложете пържолите на горещата скара и запечете от двете страни. Когато месото е готово го сложете в съд с капак или го покрийте с алуминиево фолио за да отпочине и соковете да се запазят в него.

Гарантирано пръстите ще си изядете с тези пържолки, опитайте :)подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Уникални пържолаци Сия, много ги обичаме в нашето семейство. Единственно бахара и дафиновия лист не ни допадат много като аромат. Твоите са много апетитни!
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв