Турски сладкиш с кисело мляко

15/11/2011
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"Пухкав сладкиш като дунапред с нежен кокосов аромат - класическа турска рецепта!"
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо159 153
  • Преглеждания за месеца3675
  • Преглеждания за седмицата162
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване, прибавете олиото, а след него и киселото мляко. Разбъркайте добре и постепенно добавете брашното с бакпулвера и гриса.

Щом сместа се хомогенизира сипете ванилията и разбъркайте с орехите. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава. По желание сложете отгоре няколко отцедени кайсии от компот. Сложете сладкиша да се пече в предварително загряна на 180 градуса до зачервяване.

Смесете в съд на котлона водата, захарта, ванилията и настърганата лимонова кора. Оставете сиропа да поври за 10 минути. Оставете го да се охлади напълно.

Залейте готовия и още горещ сладкиш със студения сироп и го върнете отново във вече изключената фурна за около 5 минути. След това го извадете и оставете да се охлади. Нарежете на парчета и поднесете с кокосови стърготини.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 16
4 11
3 5
2 3
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Дидси
Дидси
13.03.2015 20:53
Опитах сладкиша преди да го сиропирам и мога да кажа, че така е по - вкусен, само трябва да се сложи повече захар. Нямах кайсии и ги заместих с ябълки, получи се много добре.
1
1
Мария
Мария
08.01.2015 17:38
Най-вкусното реване става с грис и брашно.Прочетете гръцко реване с грис,има и турско реване с грис.
3
1
Цвети
Цвети
19.09.2014 12:27
Много вкусен стана, само без кайсийките, че нямах! Благодаря за рецептата. А за "умниците" -реване се прави с яйца, захар и брашно- толкоз! Нито грис, нито кисело мляко, нито нищо! Поне не се излагайте като не знаете!
10
11

Виж всички коментари или напиши такъв