Папанаши

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Папанаши
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
17/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Хапвайте с апетит и наслада от най-вкусните папанаши"

Необходими Продукти

  • извара - 200 г
  • масло - 1 с.л
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 120 г
  • захар - 1 с.л.
  • лимонова кора - от 1/3 лимон
  • олио
  • заквасена сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме изварата с яйцата много добре. Добавяме захарта, брашното, лимоновата кора, която преди това сме настъргали.

Върху набрашнен плот доомесваме тестото. От готовото вече тесто оформяме малки гевречета.

Пържим ги в горещо олио в подходящ тиган.Още горещи сервираме в чиния с 1- 2 с.л заквасена сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Да се изяде на място !!!
20.10.2021 15:28