Свински кебап в гювеч (рецептата на моята баба)

17/06/2016
Люсиот ЛюсиНовак
"Бабиният гювеч със свинско е направо трепач! Непременно го пробвайте "
Приготвяне40 мин.
Готвене240 мин.
Общо280 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
59 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо200 577
  • Преглеждания за месеца1543
  • Преглеждания за седмицата662
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена59

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1. 5 кг от плешка (може и ребърца да сложите)
  • чесън - половин глава
  • гъби - 250 г каквито имате
  • чушки - 2 червени + 1 зелена
  • лук - 7 големи глави кромид
  • олио - 1 к.ч.
  • вино - 1 ч.ч.
  • вода - 400 мл
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - по избор
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарежете на средни по големина парчета. Лукът нарежете на шайби, а гъбите и чушките нарежете на едро. Чесънът се нарязва на филийки.

В голям тиган в олиото запържете късчетата месо, добавете черния пипер, сол и подправките. Пържете до златист цвят. След което с решетъчна лъжица прехвърлете месото в гювеча.

Прибавете нарязаните лук, чушки, чесън и гъби. В тигана, където пържихме месото налейте виното и водата, добавете сол и черен пипер. След като заври, оставете да ври още 5 минути и залейте месото в гювеча.

Сложете капака и поставете в затоплената фурна до 190 градуса фурна. Оставете да се готви 3. 5 часа. Отворете и добавете магданозът.

Ако искате да се запече - махнете капака и оставете още за 20-на минутки. Ако искате може да добавите и 3-4 картофа, но той почти ще се развари (от личния опит), но пак ще е супер.

По желание можете да добавите и други зеленчуци - моркови, грах или др.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Людмила Чохаджиева
Не е необходимо да се пържи месото, Не е здравословно. Аз слагам всичко в гювеча и картофи задължително.В студена фурна, докато заври. Намалявам на 1 отдолу и отгоре и след 2,5 е готово ястието.Картофите не се разваряват категорично.
23
7
Mariq Mitkova
Mariq Mitkova
21.09.2016 18:50
Неразбирам , до колкото знам глинените съдове никога не се слагат в затоплени фурни или на затоплени котлони защото се пукат , май има някаква грешка ,освен това времето за приготвяне е доста месото ще се скаша ,за толкова време може да стане готово само ако се пече на 100 градуса като се има и в предвид че се пече в гювеч , иначе общо взето е добро като идея
45
3

Виж всички коментари или напиши такъв