Свински кебап в гювеч (рецептата на моята баба)

17/06/2016
"Бабиният гювеч със свинско е направо трепач! Непременно го пробвайте "
Приготвяне40 мин.
Готвене240 мин.
Общо280 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
76 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо264 686
  • Преглеждания за месеца11263
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена76

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1. 5 кг от плешка (може и ребърца да сложите)
  • чесън - половин глава
  • гъби - 250 г каквито имате
  • чушки - 2 червени + 1 зелена
  • лук - 7 големи глави кромид
  • олио - 1 к.ч.
  • вино - 1 ч.ч.
  • вода - 400 мл
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - по избор
  • магданоз
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Месото нарежете на средни по големина парчета. Лукът нарежете на шайби, а гъбите и чушките нарежете на едро. Чесънът се нарязва на филийки.

В голям тиган в олиото запържете късчетата месо, добавете черния пипер, сол и подправките. Пържете до златист цвят. След което с решетъчна лъжица прехвърлете месото в гювеча.

Прибавете нарязаните лук, чушки, чесън и гъби. В тигана, където пържихме месото налейте виното и водата, добавете сол и черен пипер. След като заври, оставете да ври още 5 минути и залейте месото в гювеча.

Сложете капака и поставете в затоплената фурна до 190 градуса фурна. Оставете да се готви 3. 5 часа. Отворете и добавете магданозът.

Ако искате да се запече - махнете капака и оставете още за 20-на минутки. Ако искате може да добавите и 3-4 картофа, но той почти ще се развари (от личния опит), но пак ще е супер.

По желание можете да добавите и други зеленчуци - моркови, грах или др.подобни рецепти тук

5 12
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Людмила Чохаджиева
Не е необходимо да се пържи месото, Не е здравословно. Аз слагам всичко в гювеча и картофи задължително.В студена фурна, докато заври. Намалявам на 1 отдолу и отгоре и след 2,5 е готово ястието.Картофите не се разваряват категорично.
34
10
Mariq Mitkova
Mariq Mitkova
21.09.2016 18:50
Неразбирам , до колкото знам глинените съдове никога не се слагат в затоплени фурни или на затоплени котлони защото се пукат , май има някаква грешка ,освен това времето за приготвяне е доста месото ще се скаша ,за толкова време може да стане готово само ако се пече на 100 градуса като се има и в предвид че се пече в гювеч , иначе общо взето е добро като идея
52
4
Plesneva
Plesneva
09.10.2016 15:39
Гювече вече ще е затоплен от топлото месо.Относно времето и на мен ми изглежда много,но все пак е изпробвана рецепта.
9
2

Виж всички коментари или напиши такъв