Лозови сарми в мултикукър

17/06/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо431
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете листата от дръжките и ги попарете в гореща вода докато променят цвета си.

Обелете лука, нарежете го но ситно и го задушете в мазнината. Добавете добре измития ориз и запържете, докато оризът избистри цвета си. Прибавете каймата и гответе още 5 мин. при непрекъснато бъркане. Овкусете със сол и сух магданоз.

Сложете по 1 с.л. от сместа във всяко листо и свийте сармичките. Наредете ги в съда за готвене на мултикукъра. Затиснете ги с подходяща чинийка. Добавете 300 мл. хладка вода.

Натиснете MENU и изберете програмата FRY. Настройте 30 мин. време за готвене и натиснете бутона START. Затворете капака.

Готовите сармички може да поднесете с таратор или кисело мляко.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар