Пица с чоризо и моцарела

17/06/2016
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач38463227971
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4 бр
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо349
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Работи се с лъжица. Кръгла тава леко се намаслява със зехтин.Фурна - 200 градуса.

В суха купа се смесва брашното със сухата мая и захарта. Разбърква се добре. Прибавя се топлата вода, сол, зехтин. Разбърква се добре с лъжица и после леко с ръце се оформя на топка тестото. Завива се във фолио и се оставя за половин час леко да втаса. Разточва се тънко с точилка колкото е дъното на тавата и се изрязва с остър нож. Излишното се маха. Поставя се в намаслената тава с помощта на точилката.

Реденето на продуктите започва с изливането на консервата домати, отгоре се нареждат филиите шунка и малкото Чоризо, а след това започва реденето на филии Моцарела, пушената Скаморца и се завършва с настърган Пармезан. Ръси се обилно с листа босилек. Пече се на 200 градуса за около 20/25 мин.

Източник: приятел италианец

Забележка: Както се забелязва тестото за тази пица е малко по количество и тънко разточено по диаметъра на тавата. Плънката е от френска Бяла шунка, която е много суха и малко съм добавила Чоризо, но основното в тази пица е сиренето , което е на количество.

Може би и там е тайната на хубавата пица, малко плънка за сметка на сиренето, което придава невероятен вкус. Освен Моцарелата може и да се ползва в комбинация и друг вид твърдо сирене, но винаги се завършва с Пармезан.

Когато приготвям пица никога не ползвам чубрица, а само босилек и то цели листа, който ухае прекрасно. Може да се ползва и босилек замразен и поръсен.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар