Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Домашен захаросан джинджифил

Домашен захаросан джинджифил

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Домашен захаросан джинджифил
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
17/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Няма по-вкусно от домашното, това важи с пълна сила и за домашно приготвения захаросан джинджифил"

Необходими Продукти

  • джинджифил - 1 бр.
  • вода - 2 л
  • вода - 200 мл
  • захар - 300 г
  • захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с 2 л вряща вода слагаме да се вари за 15 минути измития, обелен и нарязан на парчета джинджифил.

Прецеждаме го и го прехвърляме в по-малък съд, добавяме 200 мл вода и захарта. Варим на умерен огън за 20 минути като ги разбъркваме от време на време парчетата, докато станат прозрачни.

После намаляваме котлона на най-ниска степен и варим с разбъркване за още 10-15 минути, докато сиропът се сгъсти.

Прехвърляме джинджифила върху намазнена решетка и го оставяме да се охлади за 30 минути.

Готовите парчета овалваме в захар и оставяме да изсъхнат за 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: