Постни лозови сарми с лимон

17/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции20-30 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 319
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лозови листа - 20 - 30 бр. пресни
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава нарязана на ситно
  • олио - 1 к.ч.
  • копър - 1 с.л. нарязан на ситно
  • лимони - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме с вряла вода измитите лозови листа.

Сгорещяваме половината от олиото и в него запържваме наситнения лук за кратко и прибавяме почистения и измит ориз, разбъркваме.

Овкусяваме на вкус със сол и пипер и сипваме копъра, доливаме 2 1/2 ч.ч. гореща вода и готвим на умерен огън, докато оризът поеме течността. Сваляме от котлона и леко охлаждаме плънката.

Разгъваме листата и във всяко поставяме от ориза. Започваме да навиваме стегнати сармички, които редим плътно в тенджера, прибавяме останалото олио, сока на лимоните и вода, така че да покрие сармите.

Готвим на среден огън затиснати с чиния, докато останат на мазнина.

Сервираме топли или студени.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар