Милфьой с ванилов крем

17/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Таз рецепта баба знае от една приятелка на комшийката от петия етаж, чиято сестра била учителка по френски "
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 550
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме внимателно тестото на еднакви квадрати и старателно го надупчваме с вилица.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна в тава застлана с хартия за печене до готовност. Вадим и охлаждаме.

Разбиваме жълтъците със захарта, добавяме брашното, ванилията и малко по малко изливаме прясното мляко. Поставяме сместа на умерен огън и бъркаме докато се сгъсти. Охлаждаме. Разбиваме сметаната и внимателно я прибавяме към крема, разбъркваме.

Редим по три кори, като ги мажем с крем и отгоре поръсваме със ситно натрошена кора. Охлаждаме и сервираме.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Хубава рецепта. Лесна е. Но обичам когато се публикува която ѝ да е рецепта да има подробно обяснение, като: на колко сантиметра се режат корите, и зависимо от големината им вероятно ще трябва да се изпечат една по една, така ли е?? Върху бутер тестото освен, че е надупчено с вилица слагат ли се топчета за печене или боб, например?? Това са важни неща и защото ми харесва бих искала и по -подборно обяснение.
Севда, моля ти се уточни ги тези неща за да мога да я приготвя.
Благодаря! Мари14
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв