Постен рататуй с бамя

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Постен рататуй с бамя
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
18/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Добавете малко бамя към класическия Рататуй и хапвайте с наслада"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 - 3 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • бамя - 1 пакет, замразена
  • домати - 4 - 5 бр.
  • лук - 3 глави
  • зелен фасул - 200 г
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • олио - 2 к.ч.
  • гъби - 300 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме обеления патладжан на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди от горчивия сок.

Нарязваме останалите продукти (без доматите) на по-едри парчета и ги слагаме в дълбок съд за печене. Прибавяме патладжана, разбъркваме добре, посоляваме и наливаме 1 чаша вода.

Доматите режем на филии и подреждаме върху другите продукти.

Покриваме с фолио и печем 30 минути на 200 градуса.

Махаме фолиото и допичаме до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: