Маслена питка със сиренце

18/06/2016
"Само докато прочетем името на рецептата, и вече си представяме как я разчупваме "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 755
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете кубчето мая в хладка вода, като прибавите 1 с.л. брашно и захарта. Когато маята се активира, изсипете я пресятото брашно.

Добавете половината от разтопеното масло, киселото мляко, солта и чукнете яйцата. Разбъркайте с помощта на лъжица, докато започнат да се образуват трохи. Започнете да месите до получаване на гладко и меко тесто. За да се получи гладко тесто, ако е необходимо, добавете още малко вода или брашно.

Оставете тестото да втаса, като го покриете с кърпа. Когато тестото удвои обема си, го разделете на 4 топки.

Разточете всяка топка на кора, намажете всяка кора с разтопено масло , поръсете с натрошено сирене. Сложете корите една върху друга и завийте на руло. Нарежете рулото на парчета, прегънете всяко парче на две и наредете в тава с незалепващо дъно.

Оставете питката отново да втаса. Намажете от горе с разбит жълтък и изпечете в загрята умерена фурна до златисто.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Antoaneta Iordanova
Antoaneta Iordanova
15.01.2017 16:46
Колко кисело мляко,не сте написали
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв