Апетитка от домати

15/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Знаете, че апетитката се прави не за хора, които нямат апетит, а за ценители, които знаят как да я хапват с апетит!"
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции10-12 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 022
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете капиите, почистете ги и ги смелете в машинка. Доматите се почистват, разрязват на половинки и също се смилат с машинка, която отделя люспите и семето.

И да ги смелите цели, не е проблем. Сложете сока в голяма тенджера да ври, като бъркате, докато се отдели воднистата от месестата част.

Обелете чесъна, пресовайте го, а магданоза нарежете на ситно. Към вече получилото се доматено пюре добавете смлените капии, пресования чесън, оцета, олиото, захарта и солта. Добавете и няколко цепнати с ножлюти чушлета, които после може да извадите от апетитката.

Оставете да ври на слаб котлон, като бъркате с дървена лъжица. След известно време извадете чушлетата, за да не стане прекалено пикантна.

Варете апетитката с домати, докато не се получи желаната от вас гъстота. Най-накрая се добавя магданозът и се сваля след 2 минути бъркане. По желание може да пасирате сместа, за да се получи максимално фино пюре.

Разсипете го в бурканчета, затворете ги и ги стерилизирайте за 20-30 минути. От тези продукти се получават 10-12 бурканчета.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар