Саралията на баба

18/06/2016
Nikol
отNikolЧирак552624
"Класическата баница със сирене е супер, но тази сладка баница с аромат на ванилия е направо трепач "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 749
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се разбиват яйцата, към тях се добавят захарта, брашното и олиото, бърка се до получаване на еднородна смес.

Слагат се 2 кори и от плънката и се навива на руло. Нареждат се в правоъгълна тава. Така, докато свърши сместа или корите.

(В случая използвам готови кори, но може и да се разточат, ако имате повече време).

Саралията се намазва с масло и се слага на 180° да се пече .

В тенджера сипваме водата със захарта да заври и добавяме ванилията.

Саралията трябва да е изстинала, когато я поливаме с горещия сироп.

Сервира се студена, нарязана на хапки.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
При баба винаги е вкусно !
1
0
Nikol
Nikol
20.06.2016 23:56
Определено и всяка баба си има свой почерк към рецептите...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!