Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Саралията на баба

Саралията на баба

NikolNikol
Чирак
5518190144
Саралията на баба
Снимка: Nikol
2 / 3
18/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Класическата баница със сирене е супер, но тази сладка баница с аромат на ванилия е направо трепач"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 п.
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 100 г
  • захар - 100 г
  • олио - 100 мл
  • масло - за намазване
  • За сиропа
  • вода - 1 л
  • захар - 250 г
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се разбиват яйцата, към тях се добавят захарта, брашното и олиото, бърка се до получаване на еднородна смес.

Слагат се 2 кори и от плънката и се навива на руло. Нареждат се в правоъгълна тава. Така, докато свърши сместа или корите.

(В случая използвам готови кори, но може и да се разточат, ако имате повече време).

Саралията се намазва с масло и се слага на 180° да се пече .

В тенджера сипваме водата със захарта да заври и добавяме ванилията.

Саралията трябва да е изстинала, когато я поливаме с горещия сироп.

Сервира се студена, нарязана на хапки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
При баба винаги е вкусно !
18.06.2016 22:05
1
1
Покажи всички подкоментари