Яхния със свинско месо

12/11/2009
от ЛораНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо30 161
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо – 1 кг.
  • лук – 1 глава
  • домати – 6 бр.
  • олио – 3 с. л.
  • брашно – 3 с. л.
  • дафинов лист – 2 - 3 листа
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порции и се задушава.

Лукът се нарязва на филийки и се прибавя към месото. Подправя се с червен и черен пипер и сол. Залива се с 2 ч. ч. вода и се оставя да заври. Прибавят се обелените и настъргани домати. Оставя се да ври на тих огън до омекване на месото.

Слагат се в размитото в малко вода брашно и дафиновите листа. След 10 мин. дафиновите листа се махат и ястието се сваля от огъня.

Поръсва се със ситно нарязан магданоз.

подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

galina
galina
27.09.2013 20:53
става бързо и ми харесва
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв