Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Омлет с луканка, картофи и кашкавал

Омлет с луканка, картофи и кашкавал

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Омлет с луканка, картофи и кашкавал
Снимка: Марияна
1 / 2
19/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кашакавал - 30 г + 2 с.л настърган за отгоре
  • лук - 1/4 малка глава
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • картофи - 1 голям
  • сол
  • челен пипер
  • луканка - 10 тънки парченца
  • домати - 2 шайби
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгряваме 3 с.л олио в един тиган. Обелваме и нарязваме на дребно лука. Картофа го обелваме и нарязваме като за пържене и след това през средата.

Слагаме лука в горещото олио и го запържваме леко, добавяме картофите. Аз го правя с много картофки. Обръщаме отвсякъде, да се позапържат картофите, но не много.

Разбиваме в купа яйцата с прясното мляко. Нарязваме кашкавала на дребно. Тънките парченца луканка нарязваме на дребно. Двете шайби от домат също са на дребно. Всичко слагаме в купата. После в нея слагаме и лука с картофите. Объркваме леко с лъжица.

Изсипваме обратно в тигана. Пържим от едната страна. Ката получи приятен загар, слагаме голяма чиния и обръщаме тигана. Прехвърляме внимателно в тигана пак омлета откъм неизпържената страна.

Върху изпържената пръскаме 2 с.л. кашкавал, настърган предварително, докато се пържи едната страна. Кашкавала отгоре се разтопя приятно.

Като получим приятен загар и от долната страна, слагаме омлета внимателно в чинията, в която ще го поднесем за обяд например. Хапваме със салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: