Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пържен пилешки дроб

Пържен пилешки дроб

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
19/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Страхотно бирено мезе от пържен пилешки дроб"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме дроба и внимателно го измиваме под течаща вода. Посоляваме го със сол на вкус и малко черен пипер. Овкусяването може да бъде само със сол, а с черен пипер да се поръсят, след като се свалят от котлона.

Ако парчетата дроб са големи, го режем на хапки. Изсипваме ги в тигана. Пържим до златисто от двете страни в предварително нагрято олио.

По същия начин дробът може да се изпържи и след като се оваля в брашно.

Пърженето отнема по 2-3 минути на страна и задължително трябва да бъде на умерен огън, а не твърде висок.

Поднасят се със свежа салата и лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: