Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Картофи и царевица, задушени в масло

Картофи и царевица, задушени в масло

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
Картофи и царевица, задушени в масло
Снимка: Деси Маринова
1 / 2
19/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г пресни
  • царевица - 300 г
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 100 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме пресните картофки. Слагаме ги в подсолена вода и ги варим почти до готовност.

Отцеждаме ги от водата и ги прехвърляме в тенджера, заедно с маслото и царевицата. Заливаме ги със сто милилитра вода.

Захлупваме ги с капака и ги оставяме да се задушават. Когато водата се изпари, ги сваляме от котлона и оставяме за още 10-на минути под капак.

Прехвърляме ги в чиния и ги поръсваме с настъргания кашкавал. Можем да ги поръсим с още малко сол и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: