Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Класическо пълнено пиле с ориз и дробчета върху зеле

Класическо пълнено пиле с ориз и дробчета върху зеле

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
Класическо пълнено пиле с ориз и дробчета върху зеле
Снимка: Деси Маринова
1 / 4
19/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 кг
  • ориз - 1 к.ч.
  • дроб - 200 гр
  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на плънката. Измиваме ориза, както и дроба, почистваме ги и ги запържваме в нагрята мазнина. Пържим ги десетина минути, след което ги заливаме с малко вода или бульон, захлупваме ги с капак и варим, докато оризът омекне.

Отстраняваме от огъня и ги оставяме да поизстинат. Междувременно нарязваме зелката на по-едро, изсипваме го в намазнена тава и го объркваме с червен пипер.

След това взимаме пилето и го измиваме, натриваме го със сол отвътре и отвън. Вече готовата плънка овкусяваме със сол и черен пипер. Пълним пилето с плънката, зашиваме отвора и го слагаме да легне върху зелето.

Доливаме вода, за да покрие зелето. Покриваме тавата с алуминиево фолио и слагаме тавата в предварително нагрята фурна. Печем на 200 градуса под фолиото за около 1-2 часа, зависи кога месото омекне, затова трябва след първия час да проверяваме.

След като махнем фолиото, можем да сложим няколко резенчета масло върху пилето, оставяме за още 15-20 минути, за да може то да хване златиста коричка и водата да се изпари. Поднася се на порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: