Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Сезонна салата с пиле

Сезонна салата с пиле

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Сезонна салата с пиле
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
19/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Баба се опитва да ни подхлъзне по правата...Не ни се мисли колко ракия пие тази салатка"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 бр. пеперуди
  • зелена салата - 2 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • яйца - 5 бр.
  • чери домати - 100 г
  • магданоз - 1 връзка
  • краставица - 1 бр.
  • сол
  • зехтин - 50 мл
  • черен пипер
  • лимони - 1/2 бр.
  • балсамов оцет - 3 с.л бял
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на парчета или лентички, подправете със сол, черен пипер и малко зехтин и сложете в тава, постлана с хартия за печене.

Сложете тавата във загрята фурна на 180 градуса и запечете месото до готовност няколко минути.

Извадете и оставете да се охлади.

Лука нарежете на полумесеци, салатата накъсайте или нарежете на едро, краставицата нарежете на тънко.

Сложете яйцата да се сварят за 5-6 минути, обелете и охладете.

Нарежете чери доматчетата на половинки, яйцата разрежете на полумесеци.

В голяма тава сложете зелената салата, отгоре сложете лука, доматчетата, пилешкото месо, краставицата и яйцата.

Направете салатен сос, като изцедите сока на половин лимон, добавете балсамов оцет, сол, пипер и зехтин. Разбъркайте всичко и подправете салатата. Нарежете връзка магданоз на ситно и добавете, разбъркайте и поднесете.

Салатата се получава голямо количество, подходяща е както за празнични поводи, така и за събиране с приятели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: