Пипер с доматен сос на мама

20/06/2016
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5262535353
"Любим сладък спомен от детството, незабравим вкус "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо500
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре суровия пипер и го изпържете в горещо олио в тиган, като захлупите с капак да не пръска. Може да го изпържите и във фритюрник.

Аз използвах светло зелен по-дългичък пипер, но не тумбест като за пълнене. След това го слагаме в тенджера с капак, за да може да се задуши. Обелваме пиперките и леко ги посоляваме. Измийте, обелете доматите от кората, почистете.

Тъй като моите бяха по-твърдички направих малко кръстче с нож на всеки домат и ги попарих във вряла вода за няколко минутки. После обелих люспите на доматите. Обелените домати нарязах на ситно и пасирах с пасатор.

Изсипваме доматите в тенджера с 5 с.л олио и я слагаме да заври на не много силен огън, бъркаме често.Слагаме малко сол на вкус.Слагаме и черен пипер на вкус. Нарязваме чесъна на ситно и го добавяме, плюс 1/2 ч.л захар, за да не ни е кисел сосът. Бъркаме.

Доматеният сос се вари до сгъстяване. По желание можем да нарежем магданоз и да го сложим вътре. В чиния слагаме 2 пипера и върху тях сипваме от соса. Това е спомен от детството. Прави се лятото в моя край.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Mariana
Mariana
08.07.2016 14:43
И моята майка така го приготвяше, много вкусно, наистина :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв